Hvad du behøver at vide for at komme i gang med Padel

Hvis du er på udkig efter en spændende ny sport at gå i gang med, er padel måske lige det perfekte valg. Padel er en racketsport, der kombinerer elementer fra tennis, squash og badminton. Den bliver mere og mere populær blandt både atleter og casual spillere, da den kan spilles både indendørs og udendørs og kræver minimalt udstyr. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad du skal bruge for at spille padel. 

Padel Court 

En af de vigtigste ting, du skal bruge for at begynde at spille padel, er en bane. En traditionel padelbane er rektangulær i form, med vægge på alle fire sider, der varierer fra 4-6 fod i højden. Hver side bør have to solide vægge og to glasvægge, der gør det muligt for tilskuere at se på uden at forstyrre spillet. Spillefladen skal være 10×20 meter (32×64 fod). Den skal være lavet af asfalt eller beton og beklædt med en belægning med lav friktion som f.eks. akrylmaling eller gummifliser for at opnå optimal ydeevne. Banen skal også have et netsystem, der deler den i to halvdele. 

Udstyr 

Det andet vigtige udstyr, der er nødvendigt for at spille padel, er racketterne. I modsætning til tennisrackets, som er fremstillet af træ eller grafitkompositmaterialer, skal padelrackets opfylde specifikke krav, der er fastsat af World Padel Tour (WPT). Rammen skal være fremstillet af en aluminiumslegering og have en maksimal længde på 58 centimeter (23 tommer) og en bredde på 25 centimeter (10 tommer). Rackethovedet skal have en slagflade på mellem 67-72 kvadratcentimeter og mindst tre strenge med en tykkelse på mellem 0,8-1 mm, der løber på tværs af det (Du kan finde et fint udvalg på Tempo Padel). Andet udstyr, der anbefales, men ikke er påkrævet, omfatter beskyttelsesbriller, håndledsbånd, støddæmpere, dæmpere, overtræk, overgrips og vibrationsabsorbere. 

Beklædning  

Når det kommer til tøj, er der ikke rigtig noget specifikt tøj, der kræves, når man spiller padel – selv om nogle mennesker måske foretrækker et bestemt look, når de deltager i turneringer eller kampe mod andre spillere i deres lokale fitnesscenter eller klub. Generelt set vil behageligt sportstøj som shorts eller træningsdragter dog være tilstrækkeligt til afslappede spil blandt venner eller familiemedlemmer hjemme på din egen bane. Et par gode sportssko er også altid vigtige; sneakers med flade såler fungerer bedst, da de giver et bedre greb på banens overflade end høje hæle ville give.               

Padel er en spændende racketsport, der kombinerer elementer fra tennis, squash og badminton – hvilket gør den meget tilgængelig for begyndere, der leder efter noget andet end deres almindelige sportsrutine!

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.