Talentfuld sanger og sangskriver

Amy Winehouse blev født den 14. september 1983 i Southgate, London. Hun var datter af Mitch Winehouse og Janis Winehouse og havde en storebror, Alex. Efter at hendes forældre blev skilt, da hun var ni år gammel, boede hun hos sin far. Fra en tidlig alder viste hun et talent for musik og begyndte at synge som 14-årig.

I 2003 blev Winehouse skrevet under på Island Records. Hendes debutalbum, “Frank”, blev udgivet i oktober 2004 og blev mødt med rosende anmeldelser. Albummet indeholdt singlen “Stronger Than Me”, som nåede op på andenpladsen på den britiske single-liste. Hendes andet album, “Back to Black”, blev udgivet i oktober 2006 og indeholdt singlerne “Rehab” og “You Know I’m No Good” Albummet vandt fem Grammy Awards, herunder årets album.

Winehouses privatliv var ofte stof til tabloid-føde. Hun blev gift med Blake Fielder-Civil i maj 2007, men parret blev skilt i 2009. Winehouse kæmpede med afhængighed af stoffer og alkohol og blev indlagt på hospitalet flere gange. Den 23. juli 2011 blev hun fundet død i sit hjem i Camden Town i en alder af 27 år. En obduktion viste, at hun døde af utilsigtet alkoholforgiftning.

På trods af hendes kampe med misbrug og personlige dæmoner var Winehouse en talentfuld sangerinde og sangskriver, som opnåede stor succes i løbet af sin korte karriere. Hendes musik er blevet rost for sin sjælfulde lyd og lyriske kompleksitet. Hun huskes som en unik kunstner, der var med til at redefinere den moderne popmusik.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.