Alt hvad du bør vide om Rosévin

Rosévin er en af de mest populære vine i Danmark, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Med sin lette og friske smag er denne vin perfekt til en varm sommerdag eller en hyggelig aften i godt selskab. Men hvad er rosévin egentlig, hvordan er den forskellig fra andre vine, og hvordan skal du servere den? I denne blog vil vi give dig alt hvad du bør vide om rosévin. Og hvis du bliver tørstig så Klik her.

Rosévin laves af druer fra rødvins-sorterne, men hvor en rødvin er lavet af druerne med skindet stadig på, fjerner man skindet på druerne i rosévin. Skindet giver nemlig farve, og hvis man fjerner det, vil vinen blive lysere i farven – fra lyserød til næsten helt farveløs. Rosévin kan laves overalt i verden, men nogle af de mest kendte områder for rosévin er Provence i Frankrig eller Rioja i Spanien.

Rosévin kan variere meget i smag, fra tør og frisk til sød og krydret. Det er ikke unormalt for rosévine at have noter af frugt, som jordbær, hindbær og fersken – det er det, der giver vinen sin karakteristiske smag. Hvis du er på udkig efter en tør rosévin, så sørg for at vælge en, der er produceret i et relativt koldt klima – dette gør, at druerne modnes langsomt, hvilket giver vinen en god balance mellem syre og sødme.

Når det kommer til at servere rosévin, er det bedst serveret koldt. Vi vil anbefale at placere flasken i køleskabet i mindst en time, inden den serveres. Det er vigtigt at servere den i rumtemperatur, og det anbefales, at man serverer den i et glas med større overflade end et almindeligt vinglas, da dette gør, at vinen åbner sig og frigiver alle de dejlige aromaer.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.