Hvordan man laver risalamande, og hvad man kan drikke til den

Risalamande er en traditionel dansk dessert lavet på risengrød, der normalt er lavet med mandelmælk, sukker og mandler, og den serveres ofte med en kirsebærsauce. Den serveres normalt under julemiddagen og har ofte en hel mandel gemt indeni. Den, der finder mandlen, får en lille præmie, som f.eks. en marcipangris.

Risalamande har sin oprindelse i Italien, hvor den først blev lavet med risotto. Den blev bragt til Danmark af italienske soldater, som var udstationeret her i det 17. århundrede. Retten blev populær i Danmark, og med tiden blev ingredienserne ændret, så de passede bedre til den danske gane. I dag er risalamande en værdsat juletradition i Danmark. 

Risalamande er en traditionel dansk dessert, som ofte serveres til jul. Det er en risengrød, der normalt er lavet med mandelmælk, og den serveres ofte med en kirsebærsauce. I dette blogindlæg vil vi give en opskrift på risalamande og foreslå nogle vine, der vil passe godt til den. 

Opskrift på risalamande 

Ingredienser: Risalamande: Risalamande: Ingredienser 

-ingredienser: 1 liter mandelmælk 

-200 gram sushiris 

-100 gram sukker 

-1 teskefuld vaniljeekstrakt 

-4 spiseskefulde kirsebærsyltetøj 

-4 spiseskefulde mandler i spåner

Risalamande drikkes typisk med portvin, men andre former vin kan også bruges. Her er vores tre bedste bud:

1. Chardonnay: Chardonnay er en alsidig hvidvin, der passer godt til en lang række fødevarer. Dens cremede konsistens og nøddeagtige smag gør den til et perfekt match til risalamande.

2. Moscato d’Asti: Moscato d’Asti er en let, sød hvidvin fra Italien. Dens lave alkoholindhold og fine bobler gør den til et forfriskende valg til risalamande.

3. Riesling: Riesling er en anden god mulighed for at kombinere med risalamande. Dens sødme supplerer desserten perfekt, og dens syre er med til at afbalancere rettens rigdom.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.